MEDEWERKERS

Bevlogen medewerkers

Het werk, de veranderingen in de organisatie en die in de zorg vragen veel van onze medewerkers. HR speelt hierop in met verschillende activiteiten, die erop gericht zijn medewerkers betrokken, bevlogen en gemotiveerd te maken en houden.

Medewerkerspanel

In 2017 is het medewerkerspanel opgericht. Hiermee vragen we medewerkers mee te denken over (nieuwe) ontwikkelingen binnen ons ziekenhuis, voorstellen en behoeften. Leden van het panel krijgen een aantal keer per jaar een uitnodiging om deel te nemen aan een online onderzoek, meestal in de vorm van een vragenlijst. In 2017 vinden er 2 onderzoeken plaats: een naar de aanvullende secundaire arbeidsvoorwaarden in ons ziekenhuis en een naar de mogelijkheden voor kinderopvang.

Sterk in je Werk

Met het programma Sterk in je Werk ondersteunen we medewerkers in persoonlijk leiderschap. Dit doen we door inzicht te geven in de huidige situatie (werkscans), workshops aan te bieden, e-learnings beschikbaar te stellen en leidinggevenden te faciliteren.

Beste werkgever

Onze medewerkers bepalen in grote mate de kwaliteit van onze zorg en dienstverlening. Zij maken onze ambities als topklinisch ziekenhuis elke dag waar. Daar zijn we trots op! In 2017 zijn we voor de tiende keer op rij uitgeroepen tot Top Employer. We scoren wederom hoog op persoonlijke ontwikkeling en de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Krapte op de arbeidsmarkt

In 2017 neemt de krapte op de arbeidsmarkt sterk toe. Niet alleen OK-personeel en gespecialiseerd verpleegkundigen, ook algemeen verpleegkundigen zijn lastiger te vinden. In 2017 zorgen we daarom voor duidelijke zichtbaarheid op de arbeidsmarkt, onder meer door verschillende (online) arbeidsmarktcampagnes. Daarnaast starten we met het fonds Werving en Behoud, waarbij medewerkers en teams zelf voorstellen kunnen doen wat voor hen bijdraagt aan behoud vraagstukken.

St. Antonius in mei en juni elke werkdag op tv

Vanaf 3 mei zijn verschillende van onze zorgverleners te zien in het tv-programma Trauma Centrum.

Trauma Centrum volgt onze artsen en verpleegkundigen in hun dagelijkse werk en laat zien wat hen beweegt en raakt. De serie speelt zich volledig af in het St. Antonius en wordt bijna 2 maanden lang elke werkdag uitgezonden op SBS6.

Verzuim

2017 sluiten we af met een verzuimpercentage van 4,04%, nagenoeg hetzelfde percentage als in 2016. Ondanks alle organisatieveranderingen en de griepgolf eind 2017 weet het St. Antonius dit resultaat te bereiken. Het verzuimpercentage is lager dan dat van de branche (4,77%).

Vrijwilligers

Het St. Antonius Ziekenhuis is al meer dan 30 jaar sterk afhankelijk van de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Met elkaar vormen de bijna 700 vrijwilligers een onmisbare schakel in de keten van onze dienstverlening. Ze zijn 7 dagen per week actief in meer dan 30 verschillende projecten, verdeeld over de drie locaties.

Kinderdag

Op 5 oktober vangt het St. Antonius verdeeld over de drie locatie maar liefst 180 kinderen van medewerkers op in het ziekenhuis. De leraren staken op deze dag, maar ouders die in de zorg werken kunnen niet zomaar een dag vrij nemen. De afdeling HR organiseert daarom eenmalige kinderopvang voor deze dag. De belangstelling is onverwacht groot. Met de hulp van pabo-studenten, vrijwilligers en niet-verplegend personeel van het ziekenhuis worden verschillende activiteiten voor de kinderen georganiseerd.