Profiel

In 1910 startten vijf ambitieuze artsen en de Zusters van Liefde het St. Antonius Ziekenhuis. Een unieke combinatie van mensgerichtheid en innovatiedrang heeft door de jaren heen geleid tot een ambitieus topklinisch opleidingsziekenhuis met inmiddels acht vestigingen in Midden-Nederland.

Hart-, vaat- en longziekten en kanker

We bieden algemene zorg en zijn daarnaast gespecialiseerd in hart- en vaatziekten, longaandoeningen en de behandeling van kanker. Hiervoor verwijzen regionale en landelijke ziekenhuizen patiënten naar ons ziekenhuis. Het St. Antonius Kankercentrum behandelt jaarlijks meer dan 3.000 nieuwe patiënten en is daarmee de grootste behandelaar van kanker in de regio Midden-Nederland. Ons Hartcentrum is het grootste hartcentrum van Nederland en past innovaties veelal als (een van de) eerste in het land toe. Ons Longcentrum is nationaal en internationaal erkend als expertisecentrum op het gebied van zeldzame longziekten, zoals longfibrose, sarcoïdose en de ziekte van Rendu-Osler-Weber (ROW).

Onderzoek en onderwijs

We doen veel onderzoek, vergelijken onze zorguitkomsten en zijn hier transparant over. Onze kennis delen we met andere (inter)nationale ziekenhuizen, onderzoeks- en kennisinstituten en patiënten. We zijn lid van Santeon, een samenwerkingsverband van zeven topklinische ziekenhuizen gericht op kwaliteitsverbetering en innovatie. Ook bieden we tal van opleidingsmogelijkheden voor artsen, verpleegkundigen en paramedici. Hierin werken we nauw samen met opleidingscentra en ziekenhuizen in de regio.

Kwaliteit van leven

Onze zorg kenmerkt zich door een intensieve en open samenwerking met patiënten. Een samenwerking waarin zelf de regie houden over de kwaliteit van leven centraal staat. Samen delen we ervaringen, ideeën, gegevens en resultaten. Zo maken we de zorg steeds een stukje beter. Wij willen zorgen voor de kwaliteit van leven van de mensen in onze directe omgeving, maar streven er ook naar bij te dragen aan steeds betere zorg in Nederland. En uiteindelijk aan een gezondere wereld.

Onze missie

Samen zorgen voor kwaliteit van leven

Onze kernwaarden

Samen • Betrokken • Continu verbeterenInnovatief